As-sieraden

Na het afscheid nemen en de crematie van uw dierbare kunt u een sterke behoefte hebben om hem of haar zo dichtbij mogelijk te hebben. Sinds 2004 worden er in Nederland meer mensen gecremeerd dan begraven, een verandering die zich de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid voortzet. Gelijk met deze verandering zijn er de laatste jaren ook steeds meer manieren ontstaan om het as van de overledene te bewaren.

Een as-sieraad als persoonlijk aandenken

Naast urnen in allerlei soorten en maten zijn er dus ook sierraden voor nabestaanden te verkrijgen. Dit zijn sierraden waarin u as van uw dierbare kunt bewaren. Zie het als een soort mini urn, maar dan in de vorm van een ring, een ketting of een klein beeldje. Op dit moment is dragen van as in een sieraad een trend. Deze vorm van gedenken is persoonlijk, eenvoudig te realiseren én kan worden uitgevoerd in eigen smaak.
Een as-sierraad bevat een kleine hoeveelheid as of iets anders persoonlijks zoals een haarlok of een stukje stof. Naast ashangers kan as ook verwerkt worden in bijvoorbeeld een ring of armband.

As-sieraden - Arlene uitvaart

 

Wij kunnen u adviseren over alle mogelijkheden en de kosten. Dit kan ook nog geruime tijd na het overlijden, u hoeft dit dus niet meteen te beslissen.

Voor het maken van de persoonlijk ontworpen gedenksieraden werken wij samen met de beste edelsmeden waaronder Diana van der Linden, Peter van Heugten en Rob Leurs van See You gedenksieraden en anderen. Wij kunnen het sieraad voor u bestellen en vullen, maar u mag dit ook zelf doen.

Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Vingerafdruk

Verder is er ook de mogelijkheid tot het maken van een vingerafdruk. Deze afdruk is digitaal en kan verwerkt worden in een sieraad. Het sieraad kan door de juwelier zo bewerkt worden dat je het reliëf van de afdruk voelt.
Een vingerafdruk dient begrijpelijkerwijs voor de crematie gemaakt te worden. Wij maken altijd een afdruk, zodat u ook naderhand nog in de gelegenheid bent om hierover te beslissen.