a het overlijden van uw dierbare wordt er aan u gevraagd welke kist hij of zij zou hebben gewenst. Hierin zijn enorm veel keuzes.

Te beginnen bij de standaardkisten uitgevoerd in diverse houtsoorten. En daarop volgend ook allerlei uitgebreidere versies en varianten. Denk aan een kist met verhoogde deksel, diverse soorten handgrepen, diverse vormen en verschillende kleurmogelijkheden, waaronder wit, zwart, white-wash maar ook paars, groen, blauw of rood.

Gepersonaliseerde kist

et is ook mogelijk om een gepersonaliseerde kist te bestellen. Denk hierbij aan het logo van uw sportclub of uw levensverhaal uitgebeeld op een kist. Ook zijn er verschillende mogelijkheden qua bekleding die in de kist zit. U kunt kiezen voor de standaardbekleding, deze verschilt vaak per uitvaartonderneming. Of u kiest voor gekleurde bekleding, satijn, katoen, spijkerstof, met of zonder motief.

Geef de kist een persoonlijk detail mee met bijzondere sluitdoppen. Wij bieden keuze uit diverse mogelijkheden waaronder deze elegante vlinders.

sluitdop vlinder

Liever geen kist?

Er zijn ook andere mogelijkheden zoals een lijkwade. De overledene komt dan op een draagbaar te liggen en wordt in een lijkwade gewikkeld.

Er is dus altijd een mogelijkheid die bij u past. Bent u wel bewust van de grote verschillen in prijzen van de diverse mogelijkheden.

het kiezen van een kist

Andere materialen en mogelijkheden

Naast hout zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor een kartonnen kist, budgetkist of een eco-kist. Minder bekend is dat u ook zelf een kist kunt maken. Vraag aan de uitvaartondernemer waar de kist aan moet voldoen, zoals de maten. Iedere begraafplaats en elk crematorium heeft zijn eigen richtlijnen waaraan een kist moet voldoen. Er is veel mogelijk. Zo maakte Sjeng Schellinx deze unieke zit-ligkist.

Zit-ligkist Sjeng Schellinx

Onze uitvaartleidsters staan u bij in het maken van keuzes en kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Neem bij vragen gerust contact met ons op.