Kisten, lijkwade, baar

Er is veel mogelijk. Zowel in materiaalkeuze als in prijsklasse.
Een kist, een lijkwade, een baar of een zelfgemaakte kist. Alles kan, mits u zich aan een aantal wettelijke bepalingen houdt qua afmetingen en materiaalkeuze. Wij geven graag gepast advies. Ook hier geldt dat het gaat om de totaalbeleving. Niet de prijs is leidend, maar het gevoel en de herinnering.

Kerk of crematorium

aar de één kiest voor de warme en zalvende woorden van een priester tijdens een uitvaartmis geeft de ander de voorkeur aan een avondwake.
Eenzelfde sfeer maar niet noodzakelijkerwijs aan religie verbonden kan gecreëerd worden tijdens een persoonlijke afscheidsceremonie in een crematorium, geleid door één van onze deskundige uitvaartleidsters.
Behalve een afscheid in een kerk of crematorium is het mogelijk te kiezen voor een dienst in de natuur of op een andere speciale locatie.

Lees meer over de locaties voor een uitvaart.

Hoe dan ook, het is fijn de overledene te herdenken. Dat kan via persoonlijke teksten, via passende (live-) muziek en/of met een fotopresentatie tijdens de bijeenkomst. Natuurlijk heeft u de volledige vrijheid om zelf teksten op te stellen. We kunnen het ook samen met u doen.

Indien gewenst kan het afscheid worden vastgelegd met foto- en/of filmopnames.

Drukwerk

et het drukwerk kunt u een persoonlijk tintje geven aan de uitvaart. Het begint bij de keuze van de kaart. U kunt kiezen uit ons grote aanbod, of u gaat voor een eigen ontwerp.

Vele prachtige teksten zijn te vinden in boeken en op internet. Een zelf geschreven tekst kan echter nét dat extraatje geven. Ook daarbij kunnen wij u een handje helpen.

Rouwkaarten, gedachtenisprentjes, dankbetuigingen en overlijdensadvertentie voor plaatselijke of regionale bladen kunnen wij in eigen beheer verzorgen. Vanzelfsprekend ontvangt u deze documenten ook digitaal, zodat deze eenvoudig te verspreiden zijn via digitale media.

Laat uw gedachten ook eens gaan over een andere tastbare herinnering in plaats van een gedachtenisprentje. Wij kunnen u allerlei suggesties aanreiken.

Bloemen

iest u voor één symbolische bloem op de kist of voor een kist vol bloemen?
Ongeacht uw keuze, iedere bloem is een stille getuige van medeleven. Wij kunnen iedere betrokkene helpen bij de keuze van de bloemen.

Muziek

uziek roept herinneringen op, het geeft emotie en verbintenis. Het kan een persoonlijke en waardevolle toevoeging zijn aan een afscheid. Misschien heeft de overledene zelf al muziek uitgekozen. Misschien mogen de nabestaanden dat doen. Hoe dan ook, muziek onderstreept dé speciale momenten in het leven van de overledene, roept herinneringen op en kan troost bieden aan de nabestaanden. Wij zorgen ervoor dat de gelegenheid voor het (af)spelen van muziek geboden wordt.

Vervoer

r zijn buiten de “standaard” rouwauto ook andere rouwvervoersmogelijkheden. Denk hierbij eens aan paard met rouwkoets/wagen, motor, vrachtwagen, bakfiets, caravan, rouwbus. Of een heel andere kleur rouwauto dan zwart of grijs.

As-bestemming

olgens de Nederlandse wet- en regelgeving moet na een crematie de as van de overledene 31 dagen bij het crematorium bewaard worden. Daarna mag de opdrachtgever van de crematie de as ophalen en mee naar huis nemen. Als u nog niet weet wat u met de as wilt doen, kan deze ook langer in het crematorium bewaard worden.

Verstrooien, bewaren, verwerken

U kunt de as van de overledene verstrooien bij het crematorium op een speciaal daarvoor aangewezen strooiveld. Begraafplaatsen bieden mooie urnenmuren en/of strooivelden, waardoor het mogelijk is een plek te creëren om naar toe te gaan. Er zijn ook plekken buiten een crematorium of begraafplaats waar u de as kunt verstrooien. Wij kunnen u daarover adviseren.

Misschien vindt u het fijner om de as in huis te hebben. Daarvoor kunt u een sierurn gebruiken.

Of u kiest voor een kunstwerk waarin de as wordt verwerkt. Om de overledene dicht bij u te kunnen dragen, is het mogelijk een gedeelte van de as te verwerken in een sieraad of een ander object. Extra bijzonder is het afgieten van een vingerafdruk van de overledene in brons, zilver of goud. Ook daarin kan, naar gelang de wens, as verwerkt worden.