“Een omhelzing. Om niet te vergeten.”

fscheid nemen begint bij loslaten. Afscheid nemen van een dierbare is altijd moeilijk. Ongeacht of het overlijden in zicht was of plotseling gebeurt.

Vanuit onze betrokkenheid doen wij er alles aan om een sfeer van nabijheid te creëren. We respecteren de wensen van de overledene en nabestaanden. We bewegen mee in elke situatie, als het ware een warme omhelzing, om nooit meer te vergeten.

Alle stappen die moeten worden genomen vanaf het moment van overlijden tot en met de begrafenis of crematie, nemen we samen met u door. Er moet veel geregeld worden, maar u staat er niet alleen voor.

Neem contact met ons op als u vragen heeft of een afspraak wilt maken.

kaars

Opbaren

oe en waar u afscheid wilt nemen van uw dierbare bepaalt u zelf. Tenzij de overledene dat al heeft beschreven in een wensenboekje of bij de notaris. Wij proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van (de) betrokkene(n). Soms zijn er omstandigheden waardoor er een andere keuze gemaakt moet worden.
Onze uitvaartleidsters kunnen u daarover adviseren evenals over de verzorging van de overledene.

Opbaren kan thuis in de vertrouwde omgeving, zodat u op elk gewenst moment van de dag bij uw dierbare kunt zijn. Mocht u dat als direct(e) nabestaande(n) niet prettig vinden, dan kan de overledene ook in één van onze afscheidskamers worden opgebaard.

Samen maken we de afscheidskamer persoonlijk. Met bloemen, met bij de overledene passende muziek, met foto’s of door u aangeleverde spullen. Een persoonlijke geurbeleving behoort ook tot de mogelijkheden.

In de dagen voorafgaand aan de uitvaart staat het u vrij de overledene op ieder moment van de dag te bezoeken. Desgewenst kunt u ook vaste bezoekmomenten afspreken. Een 24 uur afscheidskamer behoort ook tot de mogelijkheden.

Kerk of crematorium

aar de één kiest voor de warme en zalvende woorden van een priester tijdens een uitvaartmis geeft de ander de voorkeur aan een avondwake.
Eenzelfde sfeer maar niet noodzakelijkerwijs aan religie verbonden kan gecreëerd worden tijdens een persoonlijke afscheidsceremonie in een crematorium, geleid door één van onze deskundige uitvaartleidsters.
Behalve een afscheid in een kerk of crematorium is het mogelijk te kiezen voor een dienst in de natuur of op een andere speciale locatie.

Hoe dan ook, het is fijn de overledene te herdenken. Dat kan via persoonlijke teksten, via passende (live-) muziek en/of met een fotopresentatie tijdens de bijeenkomst. Natuurlijk heeft u de volledige vrijheid om zelf teksten op te stellen. We kunnen het ook samen met u doen.

Indien gewenst kan het afscheid worden vastgelegd met foto- en/of filmopnames.

Begrafenis of crematie

aak heeft de overledene tijdens zijn leven al kenbaar gemaakt waar zijn of haar voorkeur naar uit gaat. In andere gevallen mogen de nabestaanden dat samen bepalen.

Begraven

Een plekje onder de zon, een plek om naar toe te gaan en te mijmeren over hoe het was. Voor velen biedt dat houvast. Begraven biedt die mogelijkheid. Een mooie plek op een reguliere begraafplaats of een plek op een natuurbegraafplaats, beide opties geven de nabestaanden mogelijkheden tot herinnering.

Crematie

Na een crematie kunt u een herinneringsplek creëren door de urn een mooie plek te geven in uw huis of in een urnenmuur.

Speciale aandacht voor speciale doelgroepen

Iedereen moet in principe bij een uitvaart of afscheidsdienst kunnen zijn en een rouwkamer kunnen bezoeken. Daarom houden wij specifiek rekening met mensen die extra aandacht nodig hebben.
U kunt hierbij denken aan mensen met een beperking, dementerenden en kinderen (die bijzondere aandacht vragen).

Onze uitvaartleidsters zijn speciaal opgeleid voor speciale doelgroepen.